Home
Route
Contact
Nieuwsbrief
Tel: 072 220 82 69 / Email: info@nancypiebinga.nl
Nieuwsbrief
Vul hieronder uw email in om de nieuwsbrief te ontvangen

Mijn werkwijze

Ik werk vanuit de gedachte dat lichaam en geest een belangrijke verbinding hebben met elkaar.

Als er onverwerkte trauma’s zijn, heeft dit zijn weerslag op het lichaam en wanneer het lichaam niet goed functioneert, beïnvloedt dit de emotionele beleving.

Er is veel veranderd in het afgelopen decennium in de wereld van de therapie. Waar het eerst altijd gebruikelijk was jarenlang in therapie te gaan waarbij je vooral veel praat over je probleem en de therapeut je daar feedback op geeft, komen er nu meer therapieën die de ratio ‘omzeilen’ en zo tot de kern van de zaak komen. Dit vergt een veel actievere rol van de cliënt en een meer flexibele van de therapeut. Precies zoals het zou moeten zijn in mijn optiek!

Deze assertieve benadering is te zien bij de de cliënten die ik krijg; ze hebben zich vaak al verdiept in de verschillende therapievormen en maken bewust een keuze. Zij ervaren dat ze niet machteloos zijn, maar zelf een belangrijke (wellicht de belangrijkste) invloed kunnen uitoefenen op hun welzijn.

In mijn praktijk zijn dan ook geen ‘patiënten’, maar cliënten die op zoek zijn naar gereedschap. Ik pak mijn ‘gereedschapskist’ en blijf net zo lang aangeven, tot jij zegt: “ja, dat kan ik gebruiken” en je op die manier jezelf kunt vervolmaken. Om zo’n proces te mogen ervaren is voor mij vaak ontroerend, inspirerend, soms hilarisch en niet zelden verbazingwekkend. In elk geval gaat het gepaard met de nodige momenten van humor en lichtheid, want zo werk ik nu eenmaal graag.

 

Opleidingen

Ik heb een opleiding tot Hypnotherapeut gevolgd, maar ben met een omweg hier gekomen; ik ben van oorsprong juridisch secretaresse en heb enkele opleidingen in die richting gevolgd; vastbesloten mij tot mijn pensioen bezig te houden met ‘goed en fout’. Zoals wel vaker in het leven, liep het anders. Ik kon mijn draai niet vinden op een kantoor.

Ik had altijd al interesse in de mens en zijn vindingrijkheid (of het gebrek er aan) en was gefascineerd door de manier waarop mensen met uitdagingen en tegenslagen omgaan. Ik wilde me hier meer in gaan verdiepen en had interesse in de voetreflexologie. Ik ben om die reden begonnen met het volgen van verschillende cursussen Voetreflexmassage. Op 1 november 1997 ben ik begonnen en werkte nog maar parttime op kantoor. Niet lang daarna ben ik dit werk full time gaan doen.

Wat me opviel was de rol die voeding speelt bij de (on)gezondheid van de mens. Dit inspireerde me tot het doen van een opleiding tot Orthomoleculair Voedingstherapeut. Hiermee begeleid ik mensen die een ziekte hebben of gezonder willen leven met voedingsadviezen en juist gedoseerde supplementen. Ik begeleid mensen met ziekten zoals kanker,  mensen met auto-immuunziekten of mensen met een lage weerstand.  Tevens organiseer ik in het voor- en najaar Vastenretraites op Texel voor een ieder die veilig en onder deskundige begeleiding wil vasten.

Ik kwam in contact met Brandon Bays (van het boek ‘De Helende Reis’) en heb bij haar een aantal trainingen gevolgd. Zo werd mijn interesse in het on- en onderbewustzijn meer gewekt. Ik volgde de Silva Mind Control cursus, deed een EFT (Emotional Freedom Techniques) en een EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) opleiding en heb de NLP (Neuro Luingistisch Programmeren) Practitioner gevolgd en ik ben Regressietherapeut.  

Nieuwe therapievorm: De combinatie van  Hypnotherapie & EMDR

Sinds 10 jaar heb ik me, als één van de weinigen in Nederland, toegelegd op het combineren van EMDR en hypnotherapie. Het is vrij ongebruikelijk deze 2 therapievormen tezamen te gebruiken maar ik boek er verbazingwekkende resultaten mee. EMDR activeert het brein en hypnotherapie activeert het onderbewustzijn. Een gouden combinatie waarbij ik op een vlotte manier beide ‘kanten’ in de cliënt laat samenwerken.

Ik werk met mensen die diep weggestopte trauma’s hebben en zodoende onvoldoende functioneren in hun dagelijks leven. Zij ondervinden dat ze met deze therapie de thema’s in hun leven een plek kunnen geven, zelfs wanneer deze trauma’s van lang geleden zijn en andere therapieën nauwelijks lijken aan te slaan. Het slagingspercentage is hoog.

Ook moeilijke situaties in het hier en nu, kunnen een reden zijn om een aantal sessies te doen. Dit kan een ontslag zijn, een verbroken relatie of andere gebeurtenissen die impact hebben op onszelf als mens. Met de combinatie van hypnotherapie en EMDR is gebleken dat iemand snel weer terugkomt bij zichzelf en het leven weer aankan.

Op de manier die ik hanteer is ‘in therapie gaan’ niet meer de slopende, jarenlange zoektocht naar onverwerkt leed, maar een dynamische manier van zelfonderzoek waarbij je jezelf goed leert kennen en vanuit je eigen veerkracht kunt zeggen dat je bevrijd bent van de ballast die tussen jou en jezelf in staat..

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de Hypnotherapie sessies wanneer je een aanvullend pakket hebt (zie voor meer info elders op de site of raadpleeg de zorgverzeraar).

Je bent altijd welkom voor een kosteloze intake of kennismaking!

Tot ziens!

Nancy Piebinga