Home
Route
Contact
Nieuwsbrief
Tel: 072 220 82 69 / Email: info@nancypiebinga.nl
Nieuwsbrief
Vul hieronder uw email in om de nieuwsbrief te ontvangen

 

 

Ortho: eerste, juiste

Moleculair: de moleculen betreffende, in dit geval voedingsstoffen. Kortom: De beste voedingsstoffen.

Sinds 1999 ben ik orthomoleculair voedingstherapeut. Deze werkwijze verschilt van de ‘reguliere’ diëtiste omdat laatstgenoemde geen adviezen geeft over voeding en (behandeling van) ziekten maar diëten voorschrijft bij overgewicht. Er wordt nauwelijks op gezondheid gelet.

Voeding hoort te voeden. Er is echter veel voeding verkrijgbaar dat eerder het tegendeel bewerkstelligt;  het brengt je lichaam schade toe. Groente en fruit wordt bespoten met allerlei chemicaliën en onrijp geoogst. Na de oogst wordt het weer bewerkt zodat het lang in een koelcel kan blijven liggen (zodat jij ook aardbeitjes in de winter kan eten) Onderzoek heeft uitgewezen dat de puberteit bij kinderen zo’n 9 maanden eerder begint door alle hormonen die in vlees zitten. Sommige vis bevat zoveel kwik of antibiotica dat het eerder schadelijk is dan gezond.  

Wat zijn de gevolgen van slechte voeding? Waneer een lichaam onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, gaat de weerstand na verloop van tijd omlaag. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan die op het eerste oog niets met tekorten te maken lijken te hebben. Vele klachten en kwalen zijn het gevolg van tekorten aan vitaminen en mineralen. Ik denk hierbij aan allergieën, overgewicht, hooikoorts, auto-immuunziekten, ouderdomsklachten, haaruitval, menstruatie- en overgangsklachten, oververmoeidheid enz.

 

Wanneer is een orthomoleculair consult zinvol?                                                              

Om in tijden van overbelasting je weerstand te verhogen

Als ondersteuning bij het ouder worden

Als ondersteuning bij of na chemotherapie

Bij aandoeningen die ingrijpen op de energiehuishouding, zoals een burn-out, CVS, of als je herstellende bent van een ziekte of operatie

Bij chronische aandoeningen zoals reuma, ADHD, ziekte van Crohn, allergieën, fybromyalgie, psoriasis en eczeem

Bij overgewicht.

Een orthomoleculair consult is € 85,- en het vervolgconsult € 35,- 

Samen nemen we jouw voedingspatroon onder de loep..

 

Naast de individuele consulten organiseer ik ook nog andere interessante dingen die passen in het thema gezond voeden!

 

Workshop Zin en onzin van Voeding en Voedingsupplementen    

Investering: € 45,-                                                    

 Als je meer wilt weten over gezondheid, de feiten van de fabels wilt leren onderscheiden en zeker wilt weten of iets nou wél of juist niet gezond is, is deze workshop een absolute aanrader (duurt een dagdeel) Na deze workshop zie je de bomen door het bos weer in de stroom van tegenstrijdige informatie die dagelijks op ons af komt. Zie website voor de data. 

 

Vasten retraite op Texel

Investering: € 450,-                                                                                     

In voor- en najaar organiseer ik vastenretraites op Texel (Oosterend). Dé kans om op een veilige, verantwoorde en betaalbare manier te (sap)vasten. Er worden je verschillende behandelingen aangeboden, we mediteren en er is ruimte voor persoonlijke reflectie. Je deelt met 1 persoon een huisje, dus je hebt veel rust en ruimte voor jezelf.  Je komt maandag aan op Texel en je gaat vrijdag gereinigd, 10 jaar jonger en als herboren terug. Een midweek om nooit te vergeten. Er is een aparte folder verkrijgbaar. De prijs is ‘all in’ maar excl. reiskosten. Betaling in termijnen is mogelijk.

 

Individuele begeleiding bij het vasten

Investering: € 45,- per uur                          

Voor een ieder die thuis wil vasten, maar dagelijkse begeleiding wenst. Dit kan variëren van een telefonisch consult, een coaching sessie in mijn praktijk tot het meegaan naar de natuurwinkel om je te adviseren. Ik kan een schema voor je maken om het vasten voor te bereiden en eentje om na het vasten op de juiste manier op te bouwen. Vakkundige begeleiding en een back up bij vragen. Zelfstandig vasten maar toch een vraagbaak en steunpilaar tot je beschikking.

 • Brenda van Randen:

  Beste Nancy, wij (2 personen) zijn geïnteresseerd in een vasten week vanaf zondag 22 december op Texel. Is dat mogelijk?
  Met vriendelijke groet,
  Brenda van Randen

  • Hallo Brenda,

   Dank voor je mail en je interesse in de vastenretraite.
   De vastenweek is altijd van maandag tot vrijdag, maar niet in de week van de
   kerst.
   De huur van accomodatie is dan dermate hoog, dat ik een hogere prijs zou
   moeten berekenen en ik heb zelf vrij met de feestdagen.

   Mochten jullie interesse hebben in een andere week, hoor ik dat graag!

   Met vriendelijke groet,
   Nancy Piebinga

Plaats een bericht